Neuvonen Kirsi

Kirsi Hannele Neuvonen (s.1960 Keuruu) on suomalainen kuvataiteilija ja taidegraafikko.

Hän opiskeli Savonlinnan Taidelukiossa ja Oriveden opiston kuvataidelinjalla sekä Lahden taidekoulussa 1980–1984. Neuvonen myös opetti taidegrafiikkaa Jyväskylän Grafiikkapajalla ja Yhdysvalloissa sekä toimi opettajana Jyväskylän yliopiston taidehistorian laitoksessa vuosina 1985-1993.

Neuvosen värikylläisissä, usein sarjallisissa teoksissa toistuvat muutamat perusaiheet: puvut, talot, puut, suihkulähteet, ruukut, arkkitehtoniset elementit ja historialliset naishahmot. Neuvonen käyttää usein muistumia ja viitteitä taidehistoriaan ja antiikin jumaltarustoon. Hän yhdistelee töissään kollaasinomaisesti kolmiulotteisia elementtejä ja valokuvia grafiikkaan. Uusimmassa tuotannossaan Neuvonen käsittelee kirjain- ja numeromerkkejä.

Neuvosen grafiikkaa on ollut esillä lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä. Yksityisnäyttelyitä Neuvosella on ollut yli 60 ympäri Suomea. Hänen teoksiaan ovat hankkineet kokoelmiinsa muun muassa Ateneumin taidemuseo ja Helsingin kaupungin taidemuseo. Neuvonen on saanut Valtion kuvataidepalkinnon vuonna 1987 ja Suomi-palkinnon 1997.

Neuvonen asuu ja työskentelee Jyväskylän Nenäinniemessä.

  • Näkymä